De EMSPRO+i-motion programma's

i-motion opleidingen

Hoe werkt het?

De door EMSPRO aangeboden EMS-apparaten zijn ontwikkeld door ingenieurs. Deze programma’s worden regelmatig bijgewerkt om aan de top van de technologie te blijven, zijn ergonomisch en worden aangestuurd door adaptieve, gebruiksvriendelijke en zeer intuïtieve software.

Via zijn console heeft elke coach de mogelijkheid om :

  1. kies een van de 20 vooraf opgenomen trainingsprogramma’s en routines,
  2. een trainingsreeks volledig aanpassen.

In beide gevallen zal het doel zijnsnel gerichte resultaten te verkrijgen, rekening houdend met :

  • de morfologie van de cliënt,
  • de fysieke conditie van zijn/haar cliënt,
  • de verwachte resultaten (krachttraining, uithoudingsvermogen, conditie, enz.)

Een reeks EMS-sessies met een programma

Voor elke sessie trekken de leerlingen hun bio-jasje aan. De coach programmeert dan de tablet die verbonden is met het bio-jacket volgens de doelstellingen van de sessie. En daar gaan we dan voor 20 minuten specifieke oefeningen, onder +/- nauw toezicht van de coach!

ems-programma's

Wat behandelen ze?

Rugpijn

Samentrekkingen, spanningen, gebrek aan flexibiliteit, EMS verlicht rugpijn met
Versterkende oefeningen voor de spieren van de wervelkolom. 88% van de mensen voelt een verbetering na de training. EMS voorkomt rugpijn en voorkomt de ontwikkeling van chronische pijn.

Spieren versterken

Spierversterking is een essentieel onderdeel van elke fysieke activiteit. Vooral als je een discipline enige tijd niet regelmatig hebt beoefend. EMS maakt het mogelijk de spieren “wakker” te maken en de te mobiliseren spieren diepgaand te bewerken. Met spierconditionering wordt de kans op blessures en contracturen geminimaliseerd.

Gewichtsverlies

EMS zal je helpen bij je doel om af te vallen. Een sessie van 20 minuten staat gelijk aan 4 uur traditioneel sporten in een sportschool. Door de spieren intensief te trainen, vergroot je de spiermassa en verminder je de vetophoping door de stofwisseling. EMS draagt bij tot gewichtsverlies terwijl het meer tonus krijgt en helpt het figuur opnieuw vorm te geven.

Eliminatie van cellulitis

Cellulitis is een fysiologisch verschijnsel. Kuiltjes, ook wel “sinaasappelhuid” genoemd, houden verband met de plaatselijke ophoping van vet en met een verandering van het vetweefsel. Bij vrouwen zit cellulitis meestal op de dijen en de taille. Een zittende levensstijl in combinatie met een slechte bloedsomloop vergroot de kans op kuiltjes. EMS-sessies helpen cellulitis in een paar sessies te elimineren. Het is zowel curatief als preventief.

Cardiotraining

EMS-programma’s zijn specifiek voor cardiotraining. Ze helpende toon en het uithoudingsvermogen op peil te houden. Een sessie van 20 minuten staat gelijk aan 4 uur binnensport. Een echte tijdsbesparing voor wie zijn conditie wil verbeteren of op peil wil houden zonder belangrijke tijdstippen in een drukke agenda te moeten blokkeren.

EMS na levering

EMS is zeer effectief in het opnieuw trainen van het perineum na de bevalling. Met een specifiek programma begeleidt de coach u om de juiste houdingen aan te nemen en de bewegingen uit te voeren die de spieren in dit gebied stimuleren. De voordelen zijn aanzienlijk in termen van comfort voor vrouwen die alle ongemakken kunnen vermijden die gepaard gaan met een zwakke bekkenbodem (incontinentie, orgaanafname, enz.).

Ontspanning

Een EMS-sessie is een geweldige manier om te ontspannen na een drukke dag. Fysiotherapeuten en sporttrainers maken al heel lang gebruik van spierelektrostimulatie om topsporters te laten herstellen na intensieve fysieke inspanningen. Door 20 minuten lang al je energie intensief te gebruiken, laat je alle opgeslagen stress los die spanning en spierpijn veroorzaakt.

Drainage - bloedcirculatie

Fysiotherapeuten gebruiken EMS om de bloedsomloop te stimuleren en veneuze circuits te bevorderen. Probeer een EMS-programma om het ongemak van zware benen of een slechte bloedsomloop te voorkomen.

EMS-opleidingsprogramma's

4 soorten opleiding

De verschillende trainingen, ontwikkeld door de experts van EMSPRO, stellen verschillende gebruikersprofielen in staat de i-motion producten en hun programma’s efficiënt, veilig en winstgevend te bedienen.

Deze opleidingen leiden tot certificering. Zij maken het ook mogelijk het volledige potentieel van de apparatuur te benutten en de investeringen zonder tijdverlies af te schrijven.

Réglage d'une ceinture d'électrostimutation i-Motion

De voordelen van het I-Motion EMS-apparaat

De I-Motion elektrostimulator die EMSPRO verdeelt, is het enige apparaat op de markt dat de spieren een intense en grondige stimulatie biedt zonder onaangenaam en pijnloos gevoel. Het apparaat is draadloos en kan meer dan 300 spieren gedurende korte perioden stimuleren, zodat u vanaf de eerste sessies zichtbare resultaten behaalt.
i-Motion hulpmiddelen worden ontwikkeld door professionals die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen van medische hulpmiddelen. Onze apparatuur wordt volledig ontworpen en geassembleerd in Spanje.

Alle door EMSPRO gedistribueerde i-Motion apparatuur is goedgekeurd. Ze hebben het KTC-certificaat (CE-certificaat goedgekeurd door SGS) en het Invima-kwaliteitsmanagementcertificaat gekregen, waarmee kwaliteit en prestaties worden gegarandeerd.

De ems...

Misvattingen!

"EMS is riskant".

Het feit dat je een pak aantrekt met elektroden om de spieren te stimuleren, betekent niet dat je geëlektrocuteerd wordt! Met een programmeur kunt u de intensiteit van de oefening aanpassen, zodat deze veilig is voor het lichaam en het hart. In de geneeskunde wordt EMS gebruikt voor therapeutische doeleinden, onder meer om spieratrofie te voorkomen. Het wordt ook aanbevolen in de esthetische geneeskunde om de spieren van het gezicht te stimuleren en spierverslapping, die de oorzaak is van veroudering, te voorkomen.

1De Bisshop G, Dumoulin J. Antalgische en excito-motorische transcutane elektrische neurostimulatie, Masson, Parijs, 1991.

"EMS doet pijn!"

Het doel is om de spier te stimuleren. Eerst is er wat tinteling en dan trekt de spier samen. Als u pijn voelt, is de intensiteit niet goed ingesteld en moet deze onmiddellijk worden verlaagd. U kunt een paar pijntjes voelen in de uren na een EMS-sessie, maar net als de pijntjes die u voelt na elke fysieke inspanning wanneer u de gewoonte om te sporten bent kwijtgeraakt…

Natuurlijk zou EMS niet worden aanbevolen voor therapeutische follow-up na een ongeval of letsel als het pijn veroorzaakt.

naar je PACK!

Begin je eigen EMS-studio en word zelf een professionele coach. Neem contact op met onze experts om een Sport Pack Pro te testen of te bestellen!

EMSPRO gebruikt cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Hierdoor kan ons systeem uw browser herkennen en u diensten aanbieden, zoals producten die u in uw winkelwagentje heeft gelegd. Door verder te surfen op onze website gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Professionnels

Envie d'en savoir plus sur nos appareils ?

Prenez contact dès maintenant avec EMSPRO ! Un membre de notre équipe vous contactera dans les plus brefs délais afin d’en savoir plus sur votre demande.

Professionals

Wilt u meer weten over onze apparaten?

Neem nu contact op met EMSPRO! Een lid van ons team zal zo snel mogelijk contact met u opnemen om meer te weten te komen over uw verzoek.