BIODY XPERT gewichtsmeter

De impedantiemeter

essentieel voor sport- en wellnessprofessionals

De impedantiemeter is een apparaat waarmee de lichaamssamenstelling van een persoon wordt gemeten door de elektrische weerstand (impedantie) van verschillende lichaamsweefsels te analyseren. Deze methode wordt ook wel bio-impedantie of bio-elektrische impedantie analyse (BIA) genoemd.

In de sportieve en medische context wordt de impedantiemeter gebruikt om de lichaamssamenstelling te beoordelen.

Deze informatie is waardevol voor het optimaliseren en bewaken van iemands gezondheidstoestand, het beoordelen van de effectiviteit van een trainings- of revalidatieprogramma en het vaststellen van potentiële gezondheidsrisico’s in verband met de lichaamssamenstelling.

In uw beroepspraktijk is de impedantiemeter een waardevol en onmisbaar instrument. Hiermee kunt u snel het fitnessniveau beoordelen en de trainings- of behandelprogramma’s van uw cliënten sturen in de richting van uitmuntendheid en prestaties.

De eBiody® impedantiemeter

De keuze van de professionals

eBIODY is een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in e-Health en meer bepaald in geavanceerde technieken voor de analyse van de lichaamssamenstelling.
Het bedrijf is opgericht in 2012 en houdt zich bezig met de distributie van medische apparatuur (BtoB) en het verlenen van diensten aan Franse en buitenlandse bedrijven op commercieel en marketinggebied. In 2017 werd het de commerciële dochteronderneming van AMINOGRAM, een toonaangevende Franse fabrikant van draagbare bio-impedantiemeetapparatuur met meer dan 30 jaar ervaring in onderzoek en ontwikkeling.

Wat zijn de voordelen?

Impedantiemeter: hoe werkt het?

Het gebruik van een impedantiemeter om de lichaamssamenstelling te meten omvat gewoonlijk de volgende stappen:

  1. De persoon staat, zit of ligt op een onderzoekstafel. Op de achterkant van de voet is de eBiody inpedantiemeter aangebracht, die voorzien is van elektroden.
  2. Een kleine (veilige en pijnloze) elektrische stroom wordt door het lichaam gestuurd.
  3. De eBiody meet de weerstand (of impedantie) van verschillende weefsels tegen elektrische stromen.
  4. De eBiody gebruikt specifieke algoritmen en vergelijkingen om de componenten van de lichaamssamenstelling te berekenen op basis van impedantiemetingen en andere gegevens (zoals leeftijd, geslacht, lengte en gewicht van de persoon).

Het is nuttig op te merken dat impedantiemeters geen directe metingen van de lichaamssamenstelling geven, maar schattingen op basis van modellen en vergelijkingen. De resultaten kunnen worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals hydratatie, lichaamstemperatuur, recente voedselconsumptie en lichaamshouding. Daarom is het van cruciaal belang passende protocollen te volgen om nauwkeurige en betrouwbare metingen te garanderen. Deze waardevolle informatie wordt in detail verstrekt tijdens enkele van onze EMSPRO-opleidingen .

LICHAAMSSAMENSTELLING

IN DIENST VAN WAT?

Onze verbonden apparaten komen tegemoet aan de steeds grotere behoefte om dagelijks een goede gezondheid en welzijn te handhaven. Dankzij hun gebruiksgemak en mobiliteit kunnen gezondheidswerkers hun cliënten/patiënten beter begeleiden naar een gepersonaliseerde gezonde levensstijl, en ook preventie en vermindering van gezondheidskosten bevorderen.

De eBIODY professionele impedantiemeters worden gebruikt in de volgende 3 werkgebieden:

Wat is

BIO-IMPEDANTIEMETING?

Bioimpedancemetrie (BIA) wordt sinds de jaren 1970 gebruikt om de lichaamssamenstelling te bepalen.

Hierbij wordt een elektrische stroom van lage intensiteit door het lichaam gestuurd en de weerstand van de weefsels tegen deze stroom gemeten. De waarde van de door het meetapparaat verzamelde impedanties, fasehoeken, weerstanden en reactanties maken het mogelijk om, dankzij algoritmen, de lichaamscompartimenten te bepalen waar de stroom doorheen loopt en om, afhankelijk van het type apparaat, een min of meer nauwkeurig en gedetailleerd resultaat van de lichaamssamenstelling te geven. De gebruikte stroom is zeer laag. Het is volledig pijnloos.

Kortom, wat is het doel van een inpedantiemeter?

Meetproces in het kort

Fase 1

Meting door cliënten of coach

Stap 2

Metingssynchronisatie

Stap 3

Het lezen van de resultaten en
interpretatie door de professional

WAAROM KIEZEN VOOR BIODY COACH?

Innovatie

Gepatenteerde technologie CIU-prijs voor gezondheidsexcellentie

FRANKRIJK

Fabrikant Aminogram 30 jaar ervaring

Abstract

Gecertificeerd Medisch Multi-algoritme Multi-frequentie

Beveiligd

Accommodatie naar norm Gezondheidsgegevens

De impedantiemeter Ben je geïnteresseerd?

EMSPRO is er om u te adviseren!
Boek direct een proef in een van onze centra en test de Ebiody-technologie zelf.

Het is jouw beurt!

Begin je eigen EMS-studio en word zelf een professionele coach. Neem contact op met onze experts en test de machines!

EMSPRO gebruikt cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Hierdoor kan ons systeem uw browser herkennen en u diensten aanbieden, zoals producten die u in uw winkelwagentje heeft gelegd. Door verder te surfen op onze website gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Professionnels

Envie d'en savoir plus sur nos appareils ?

Prenez contact dès maintenant avec EMSPRO ! Un membre de notre équipe vous contactera dans les plus brefs délais afin d’en savoir plus sur votre demande.

Professionals

Wilt u meer weten over onze apparaten?

Neem nu contact op met EMSPRO! Een lid van ons team zal zo snel mogelijk contact met u opnemen om meer te weten te komen over uw verzoek.